• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100054357258820
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+90 543 3946258
  • https://www.instagram.com/akkesicitakm/

HELİCOİL KILAVUZ

 *Helicoil  
Helicoil zarar gören yada yalama olan diş yuvasının tekrar orjinal haline çevirilmesi işleminde kullanılan yaya benzeyen ancak formu konik olan bir tamir ürünüdür.

*Helicoil nasıl kullanılır ?

Zarar gören diş yuvasını tamir için bir helicoil kılavuzu ve helicoil yayı yeterlidir. Kullanımı ve uygulaması son derece kolaydır.

 

*Helicoil nerede kullanılır ?

En önemli özelliği zarar gören diş yuvasının dışında, orijinal yuvada da kullanılabilir, hemde bu şekilde mevcut yuvada %50 daha uzun ömürlü hale gelir.

Tamir görmüş bir diş yuvasındaki helicoil, yuva genleşince  aynı oranda genleşir. Bu sebeple özellikle silindir kapak civatalarının bloğa bağlandığı yuvalarda helicoilden tam verim alınır.

Titreşimin çok olduğu parçalarda kullanılan helicoil vidanın dışa yürümesini engeller.

Ayrıca savunma sanayi, havacılık , deniz araçları, motor kapakları ,  beyaz eşya, alüminyum parçalarda sıklıkla kullanılır.

*Helicoil seçerken nelere dikkat etmek gerekir ?

Helicoilin kolaylıkla uygulanabilir olması, seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biridir. Halihazırda piyasada bir çok helicoil markası yer almakta, bu markaların çoğu

Uygulama esnasında bir çok problem çıkarabilmektedir. Uygulama sırasındaki sıkışma , delik içinde kırılma en çok görülen proplemlerin başında gelmektedir. WTI marka helicoillerin tamamı

 

 

 

 

 

BOZULMUŞ YUVANIN HELI-COIL TAKMAYA HAZIRLANMASI

 

 

1) Bozulmuş diş yuvası

4) Heli-Coil'in takıcıya yerleştirilmesi

 

 

2) Bozulmuş dişlerin matkapla temizlenmesi

5) Heli-Coil yuvaya takılması

 

 

3) Özel Heli-Coil ile diş çekilmesi

6) Takılma işi bittikten sonra çentiğin kırılması

 

A-BOZULMUŞ YUVANIN HAZIRLANMASI
 
Resim 1: Bozulmuş bir civata yuvası.
Resim 2: Kullanacağınız civata çapında bir matkapla yuvayı deliniz veya temizleyiniz.Breyzi fazla bastırmayınız. Bilhassa M 18 ve daha büyük çaplarda dikkatli olunuz. ekseni değiştirebilirsiniz. Bu Heli-Coil takılmasını önler ve zorlaştırır.
Resim 3: Heli-Coil'in özel kılavuzunu kullanıp, kılavuzun ucunu deliğe yereleştirin ve Heli-Coil dişini açın.Normal kılavuzla açılan yuvaya Heli-Coil takılmaz.Kılavuzu saldıktan sonra çapakları temizleyin. Çeliklerde 3'lü pik ve yumuşak çeliklerde 2'li, alüminyum, sarı vs. Hafif metaller, Fiber, Plastik vs. de tekli kılavuz kullanın.

B-HAZIRLANMIŞ YUVAYA HELI-COIL TAKILMASI
Resim 4: Merkezleyici takıcıya görüldüğü gibi, kertikli kısımdan diş kaptırılacak şekilde Heli-Coil'i yerleştirin. Heli-Coil takıcının ucundan görünene kadar mili bastırmadan çevirin. Heli-Coil takılmaya hazırdır. Merkezleyici takıcılar büyük çap ince dişlerde bilhassa tavsiye edilir.
Resim 5: Takıcı milini bastırmadan çevirerek Heli-Coil'i takın. Takılan Heli-Coil'in üst ucu delikte bir diş içerde olmalıdır.
Resim 6: Tkılmış Heli-Coil'in kertikli kısmını kırın. Kertiklli kısmı dışarı almak isterseniz ince kargaburnu ucuyla aşağı yukarı oynatarak kırın.

https://www.youtube.com/watch?v=8UY7wRB2N6A

ŞAPKALI T PROB
  •  

 

KAMPANYA ÖZEL FİYAT !

IŞIKLI SESLİ PROB